کتاب، در موضوع انسان مورد نظر عارفان
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم
این کتاب اثر محمدامین صادقی ارزگانی است و آن را اول بار انتشارات بوستان کتاب، در سال ۱۳۸۷ ش منتشر کرده است، در ۱۸۰ صفحۀ رقعی و شمارگان ۲۰۰۰ نسخه. چاپ دوم آن با ویرایش جدید در سال ۱۳۸۸ ش بوده است، به وسیلۀ پژوهشکدۀ فلسفه و کلامِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم، در ۲۱۶ صفحه با قطع رقعی.
مؤلف در مقدمۀ کتاب با بیان اینکه بر اساس آموزههای دینی و عرفانی، پس از توحید و خداشناسی، شناخت انسان کامل از وظایف دینی مهم و برنامههای علمی و معرفتی اساسی در حوزۀ معرفت انسانی و الهیاتی است، برای دستیابی به این هدف، این سؤالات را مطرح میکند: انسان کامل کیست؟ چه ویژگیهایی دارد؟ جایگاه او در نظام هستی چیست؟ راه دستیابی به این مقام چگونه است؟
صادقی ارزگانی در این کتاب سعی کرده است سؤالات مطرحشده را طبق نظر آیتالله خمینی و برخی عرفا تحلیل و بررسی کند تا به پاسخ دست یابد. بر همین اساس کتاب در شش فصل تألیف شده است: سیمای انسان کامل، ضرورت وجود انسان کامل در عالم، جایگاه انسان کامل در نظام هستی، مقامات انسان کامل، راه رسیدن به مقام انسان کامل و مصادیق انسان کامل.
به زعم مؤلف، از دیدگاه آیتالله خمینی، انسان به یک اعتبار، سه مقام دارد: مقام ملک و دنیا، مقام برزخ و مقام عقل و آخرت. این سه مقام در انسان کامل عبارتاند از مقام تعیُّنات مظاهر، مقام مشیت مطلقه و مقام احدیت اسماء.
محمدامین صادقی ارزگانی متولد ۱۳۴۱ ش، عالم دینی و پژوهشگر حوزۀ فلسفه و عرفان از منطقۀ باغچارِ ولسوالی ارزگان خاص است.
منبع: صادقی ارزگانی، محمدامین. (۱۳۸۷). انسان کامل از نگاه امام خمینی و عارفان مسلمان. قم: بوستان کتاب.