شاعر و خبرنگار
مؤلف: زهرا حسینزاده
جلد اول، ویراست دوم
حسن ابراهیمی در ۱ حمل ۱۳۶۴ ش در قزوین به دنیا آمد. مکتب را تا صنف یازدهم در همین شهر خواند. در سال ۱۳۸۱ ش به افغانستان بازگشت و در شهر مزارشریف ساکن شد (عصیان، ۱۳۸۵: ۵۳).
ابراهیمی صنف دوازدهم را در لیسۀ باختر شهر مزارشریف به پایان رساند (۱۳۸۳ ش) و در همین شهر مشغول به کار شد. او اولین تجربۀ نویسندگیاش را به عنوان عضو هیئت نویسندگان هفتهنامۀ بیان نو در شهر مزارشریف آغاز کرد (۱۳۸۴ ش). دو سال پس از فراغت از لیسه وارد دانشگاه شد (۱۳۸۶ ش) و در رشتۀ علوم اجتماعی از دانشگاه شبرغان لیسانس گرفت (۱۳۹۰ ش). ابراهیمی پس از آشنایی با انجمن نویسندگان بلخ و شرکت در نشستهای هفتگی شعر این انجمن، فعالیت ادبی خود را آغاز کرد. نخستین مجموعه شعر او به نام شباهت یکطرفه به کوشش ژکفر حسینی به وسیلۀ انجمن قلم افغانستان در سال ۱۳۸۶ به چاپ رسید (پیام، ۱۳۹۴).
از سال ۱۳۹۰ ش ابراهیمی به فعالیتهای رسانهای پرداخت و به عنوان مدیر تولید در یکی از تلویزیونهای خصوصی شهر مزارشریف به کار آغاز کرد. سپس از مزار کوچید و به کابل رفت. دومین مجموعه شعر او را که عطر انارهای جنوب نام دارد، انتشارات تاک در سال ۱۳۹۲ به چاپ رسانده است (همان).
خبرنگاری شغل اول ابراهیمی شد و او در کنار آن در چندین نشریۀ دیگر نیز مینوشت. از ۱۳۹۱ به مدت یک سال در خبرگزاری بُست باستان و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ به عنوان مدیر خبر تلویزیون آرزو فعالیت کرد (همان).
سومین مجموعه شعر ابراهیمی به نام سمفونی سنگها را انتشارات امیری در ۱۳۹۵ ش چاپ کرد (همان).
بیشتر شعرهای ابراهیمی در قالب نو سروده شده است. او علاوه بر شعر، دستی در نثر دارد. ابراهیمی در سال ۱۳۹۴ ش کافه گالری کاکتوس را راهاندازی کرد که کافهای هنری برای پیشبرد فعالیتهای ادبی و فرهنگی است و او اکنون (۱۳۹۶) نیز به عنوان مدیر این کافۀ هنری در کابل فعالیت میکند (همان).
ابراهیمی تاکنون در چندین جشنوارۀ ادبی در داخل کشور و خارج کشور این مقامها را به دست آورده است: مقام سوم جشنوارۀ شعر زنان در بلخ؛ مقام اول جشنوارۀ شعر صلح در بلخ؛ مقام پنجم جشنوارۀ شعر شاعران حوزۀ شمال؛ مقام سوم شعر در هشتمین جشنوارۀ قند پارسی دورۀ هشتم؛ مقام سوم در جشنوارۀ شعر حماسۀ گل سرخ در تهران (همان).
منابع: پیام، علی. (۱۳۹۴). «نگاهی به کارنامۀ ادبی حسن ابراهیمی شاعر معاصر افغانستان». وبلاگ قرار ملاقات. بازیابی ۵ جوزا ۱۳۹۶. Payam81.persianblog.ir؛ عصیان، محمد صادق. (۱۳۸۵). سیما و سخن، شاعران و نویسندهگان بلخ، سمنگان و سرپل. کابل: میوند.