کتاب، سیاست و جامعه
مؤلف: محمود جعفری
جلد اول، ویراست دوم
افغانستان و جهانی شدن تألیف عبدالقیوم سجادی است. آن را انتشارات صبح امید در بهار 1393 ش در 266 صفحۀ با قطع وزیری با شمارگان 2000 نسخه در کابل چاپ کرده است. این کتاب در سه بخش و شش فصل تنظیم شده است. بخش نخست آن به مفاهیم کلیدی و مباحث تیوریک اختصاص دارد. نویسنده مباحث این بخش را در دو فصل با عنوانهای «جهانیشدن، طبقۀ نظریهها» و «گفتمان جهانی یا جهانیشدن گفتمانها» طرح و بررسی کرده است.
بخش دوم شامل مباحثی در باب جهانیشدن و محتوا و پیامدهای آن میشود. در بخش سوم، رابطۀ جهانیشدن و اسلام سیاسی در دو عنوان «جهانیشدن گفتمان اسلام سیاسی» و «جهانیشدن و اسلامگرایان» بحث شده است. در بخش چهارم که موضوع محوری این کتاب است، موضوع کارگزاران گفتمان جهانیشدن در افغانستان بحث شده است.
در کل، نویسنده ضمن اینکه نظریههای موجود دربارۀ جهانیشدن را بررسی میکند، به دیدگاه خودش دربارۀ جهانیشدن نیز میپردازد. به باور نویسنده، جهانی شدن یک گفتمان تازه و مسلط در علوم اجتماعی و سیاسی است. این گفتمان جدید، باعث دگرگونی نظریههای علوم سیاسی نیز شده است.
عبدالقیوم سجادی از ولسوالی قرهباغ ولایت غزنی است. دکتری خود را در رشتۀ علوم سیاسی از دانشگاه شهید بهشتی تهران گرفته است و در دورههای پانزدهم و شانزدهم، وکیل پارلمان افغانستان بوده است. او چند اثر تألیفی دارد.
منبع: سجادی، عبدالقیوم. (1393). افغانستان و جهانی شدن. کابل: صبح امید.