کتاب، دربارۀ جنگ افغانستان و مسائل منطقه
مؤلف: قربانعلی فصیحی (غزنوی)
جلد اول، ویراست دوم
این اثر با عنوان افغانستان کانون مقاومت علیه اشغالگران (مجموعه مقالات) نوشتۀ سید حسین عالمی بلخی است. آن را چاپخانۀ اهلالبیت در سال ۱۳۶۷ ش منتشر کرده است، در ۱۶۴ صفحۀ قطع رقعی و شمارگان ۳۰۰۰ نسخه.
کتاب مجموعۀ هشت مقاله است که در مناسبتهای مختلف نوشته شده است. نام کتاب برگرفته از یکی از مقالات است. اولین مقالۀ کتاب، «افغانستان کانون مقاومت علیه اشغالگران» است که در سال ۱۳۶۶ ش به مناسبت شش جدی (روز اشغال افغانستان به وسیلۀ قوای شوروی) تدوینشده است. نویسنده در این مقاله، به اثرات تهاجم ارتش سرخ و شکلگیری گروههای جهادی برای مقابله با آنان پرداخته است. او در این مقاله، به نقش حزب دموکراتیک خلق افغانستان در تحولات سیاسی این کشور و همچنین به تلاش روسها برای حمایت از نظام سیاسی مطلوب خود در افغانستان در جهت مقابله با غرب در منطقه میپردازد. مقالۀ دوم «لویه جرگه یا لویه خیانت» است و به لویه جرگهای اشاره دارد که ببرک کارمل در سال ۱۳۶۴ ش تشکیل داده بود. در این مقاله، «توطئههای دولت مارکسیستی» بیان شده است. «حقوق بشر در اسلام» عنوان مقالۀ سوم کتاب است که برای ششمین کنفرانس اندیشۀ اسلامی در تهران تدوین شده بود. مقالۀ چهارم «آخرینتلاشهای روسیه در افغانستان» است و موضوع آن انتقال پایتخت افغانستان به مزار شریف در سال ۱۳۶۴ ش است. «همگام با هیئت صلح» عنوان مقالۀ بعدی است که در موضوع اعزام هیئت صلح آیت الله حسینعلی منتظری به افغانستان در سال ۱۳۶۴ ش است. مقالۀ ششم کتاب «قدس و خیانت همسایگان» نام دارد که در سال ۱۳۶۵ ش انتشار یافته است. «نظارت، ارزشیابی و اطلاعات در نهج البلاغه» عنوان مقالۀ هفتم کتاب است که در سال ۱۳۶۶ ش، در کنگرۀ نهج البلاغه در تهران قرائت شده است. مقالۀ آخر کتاب «قداست و امنیت حرم» است که در سال ۱۳۶۶ ش برای کنگرۀ قداست و امنیت حرم (مکه) در تهران تدوین شده است
سید حسین عالمی بلخی، از رهبران جهادی و وزیر مهاجرین دولت محمداشرف غنی است. او در سال 1335 ش در ییلاق ولسوالی چهارکنت ولایت بلخ متولد شده است.
منبع: عالمی بلخی، سید حسین. (۱۳۶۷). افغانستان کانون مقاومت علیه اشغالگران (مجموعه مقالات). تهران: چاپخانۀ اهلالبیت.