کتاب، مجموعۀ شعر
مؤلف: نادر احمدی
جلد اول، ویراست دوم
دفتر شعر اینترنت در فنجان سرودۀ محمد شمس جعفری است. این کتاب را انتشارات نوشه با همکاری نشر چشمه در سال ۱۳۸۴ خورشیدی در تهران منتشر کرده است، در ۱۱۵ صفحۀ رقعی و با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه. اینترنت در فنجان نخستین مجموعه شعر جعفری است. شعرهای این کتاب در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول شعرهای سروده شده در سال ۱۳۸۱ ش و بخش دوم شعرهای سروده شده در سال ۱۳۸۲ ش است.
برخی از شعرهای این کتاب بلند است و خود منظومۀ مستقلی به شمار میرود. محمدشمس جعفری از شاعران نوپرداز افغانستان است. سبک شاعر در این مجموعه با شاعران مهاجر دهۀ هفتاد متفاوت است. به عنوان نمونه خشونت و فخامت زبانی و حتی موضوعی نسلهای قبلی در این دفتر دیده نمیشود. دوم این که ردپای محیط مهاجرت بیشتر در شعرها دیده میشود تا خصوصیتهای بومی و وطنی.
به لحاظ محتوا، اینترنت در فنجان نشاندهندۀ نوع نگرش نسل سوم شعر مهاجرت در ایران است؛ نسلی که در ایران رشد کرده و الگوهای زبانی خود را از این سرچشمه برداشته است. (جعفری، ۴۱: ۱۳۸۴). به لحاظ سبک و شیوۀ کار ادبی خصوصیتهای تعدادی از جریانهای رایج ادبی در ایران در این مجموعه آشکار است، مثلاً برخی از کارکردهای زبانی زبانگراها در کنار زبان ساده و سهل سادهنویسان دهۀ هشتاد و گاه پیچیدگی جریان شعر حجم در آن، همزمان دیده میشود.
شمس جعفری متولدِ سال ۱۳۵۷ ش در قریه زَو ولسوالی بلخاب است. او تاکنون (۱۳۹۹ ش) سه اثر چاپشده دارد.
منبع: جعفری، محمد شمس. (۱۳۸۴). اینترنت در فنجان. تهران: نوشه.