احزاب, محتوای اپلیکیشن

انجمن طلاب افغانستان

تشکل علمی و فرهنگی در قم
مؤلف: عبدالعلی عادلی
جلد اول، ویراست دوم

انجمن طلاب افغانستان در سال ۱۳۸۵ ش / ۲۰۰۶ م به وسیلۀ جمعی از طلاب علوم دینی در «مجتمع عالی آموزشی امام خمینی» از مدارس تحت پوشش جامعة‌المصطفی العالمیه در قم تشکیل شد. ساختار این انجمن مطابق آیین‌نامه داخلی آن، متشکل از مجمع عمومی، دبیر و ۷ نفر هیئت مدیره است که هر سال بر اساس انتخابات عمومی تعیین می‌شود و به مدت یک سال فعالیت می‌کند.

هدف از تشکیل انجمن، ایجاد بستری مناسب جهت سامان‌بخشی امور آموزشی، فکری و فرهنگی طلاب و استفاده از تجارب و توانمندی‌های اعضا در حل مسائل و رفع نیازهای کشور عنوان شده است (پگاه اندیشه، ۱۳۸۶، ش ۱: ۳).

عمده فعالیت‌های علمی انجمن در محور فصلنامۀ پگاه اندیشه است که تخصصی‌بودن در زمینۀ دین و فرهنگ، در شناسۀ آن درج شده و بیشتر مقالات آن در موضوعات مرتبط با افغانستان است. این فصلنامه، حاوی مقالات علمی و پژوهشی طلاب است که اولین شمارۀ آن در پاییز سال ۱۳۸۶ ش چاپ شد و تا کنون (۱۳۹۸‌ ش) ۲۵ شماره از آن منتشر شده است. انجمن در سال ۱۳۹۰ ش در میان انجمن‌های جامعةالمصطفی العالمیه حایز رتبۀ اول شد.

انجمن طی سال‌های گذشته یک رشته فعالیت‌های فرهنگی داشته است. از جمله: ۱. برگزاری نشست‌های علمی با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان در مناسبت‌های بین المللی، ملی و مذهبی؛ ۲. تشکیل کتاب‌خانۀ تخصصی در زمینۀ افغانستان با شناسایی و تهیۀ چند صد جلد کتاب برای نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه در افغانستان و دفتر انجمن طلاب در قم؛ ۳. ارسال و توزیع فصلنامۀ تخصصی پگاه اندیشه در داخل کشور (احسانی، ۱۳۹۰)؛ ۴. برگزاری سالیانۀ مراسم تجلیل از عبدالعلی مزاری، رهبر فقید حزب وحدت. این برنامه همه ساله با حضور اقشار مختلفی از مهاجرین و مشارکت علمی چهره‌های مطرح سیاسی از داخل کشور و عالمان دینی افغانستان در حوزۀ علمیه قم برگزار می‌شود؛ ۵. حضور واحد قرآنی انجمن در مسابقات مختلف قرآنی در جامعةالمصطفی و در میان مهاجرین در ایران که بین سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵ ش حایز رتبه‌های اول تا سوم شده است؛ ۶. تشکیل کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و حضور در نمایشگاه‌های بین المللی و فرهنگی؛ ۷. تلاش برای رسیدگی به برخی از مشکلات مهاجرین در داخل ایران از جمله از طریق برقراری ارتباط با سفارت افغانستان و ادارۀ امور مهاجرین در قم.

منابع: احسانی، حسیب الله. (۱۳۹۰). «شناسه و کارنامه انجمن طلاب افغانستان». مجموعه مقالات همایش حوزه‌های علمیه افغانستان، گذشته حال و آینده. قم: معاونت پژوهش جامعةالمصطفی العالمیه. دلو ۱۳۹۰؛ پگاه اندیشه. (۱۳۸۶). فصلنامه تخصصی پگاه اندیشه. شماره ۱. پاییز ۱۳۸۶.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *