کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

آیینۀ حکمت

کتاب، شرح حکمت‌های نهج‌البلاغه
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم

کتاب آیینۀ حکمت دریافتی نو از حکمت‌های نهج‌البلاغه تألیف عده‌ای از محققان انجمن علمی پژوهشی حکمت، زیر نظر قربان‌علی فصیحی (غزنوی) است و شامل ۴ دفتر است. دفتر اول آن به وسیلۀ مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی (وابسته به جامعةالمصطفی العالمیه واحد مشهد) در سال ۱۳۸۸ ش، در ۳۱۶ صفحه وزیری و شمارگان ۳۰۰۰ نسخه منتشر شد.

در سال ۱۳۹۰ ش دفتر  اول به چاپ دوم رسید، در ۳۲۰ صفحه رقعی و شمارگان ۲۰۰۰ نسخه. دفتر دوم آن هم در همان سال، با همان مشخصات چاپ شد. دفتر سوم  آن بار اول در سال ۱۳۹۶ ش و بار دوم در سال ۱۳۹۷ ش در ۳۹۸ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه به چاپ رسید. دفتر چهارم آن در  سال ۱۳۹۸ ش، در ۴۹۲ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه به چاپ رسیده است.

مؤلفان انگیزه و هدف خود را دو چیز ذکر می‌کنند: یکی اینکه مطالب کتاب تا حد امکان برای عموم خوانندگان قابل استفاده باشد و دیگر اینکه شرح گسترده‌تری بر حکمت‌های نهج‌البلاغه نوشته شود (فصیحی و همکاران، ۱۳۹۰: ۱۶).

در دفتر اول، دیدگاه شخصیت‌های مختلف اسلامی دربارۀ علی بن ابی‌طالب، امام اول شیعیان و نهج‌البلاغه تبیین شده است. بعد از آن حکمت‌های ۱ تا ۸۰ نهج‌البلاغه تبیین و تشریح می‌شود (فصیحی و همکاران، ۱۳۸۸، ج ۱: مقدمه).

در دفتر دوم، حکمت‌های ۸۱ تا ۱۵۰ نهج‌البلاغه تبیین و تشریح می‌شود (فصیحی و همکاران، ۱۳۹۰، ج ۲: مقدمه).

در دفتر سوم، حکمت‌های ۱۵۱ تا ۲۶۰ تبیین و تشریح شده است (فصیحی و همکاران، ۱۳۹۷، ج ۳: مقدمه).

در دفتر چهارم، نگاهی اجمالی به موضوعات دفترهای اول تا سوم شده است و بعد حکمت‌های  ۲۶۱ تا ۳۶۹ تبیین و تشریح شده است (فصیحی و همکاران، ۱۳۹۸: ج ۴: مقدمه).

شیوۀ کلی مؤلفان در چهار دفتر به این نحو است که ابتدا حکمت به فارسی ترجمه می‌شود؛ سپس واژگانِ حکمت، با توجه به ریشه‌های لغوی واژه، معنای معرفتی و اصطلاحی، جایگاه واژه در عبارت و همچنین ظرافت‌ها، نکته‌های ادبی و شاهکار بلاغی آن‌ها شرح و توضیح داده می‌شود. پس از آن، برداشت‌های نویسندگان از هر حکمت می‌آید و ذیل هر برداشت، نویسندگان دلیل آن را توضیح داده و به منبع آن اشاره می‌کنند و در پایان هم پیامی را که از هر حکمت به دست می‌آید، توضیح می‌دهند.

 قربان‌علی فصیحی، استاد حوزه و دانشگاه، فعال سیاسی و فرهنگی در سال ۱۳۳۴ ش در قریۀسیاه‌چوب ولسوالی سنگ‌تخت و بندر به دنیا آمده است.

منابع: فصیحی (غزنوی)، قربان‌علی و همکاران. (۱۳۹۰، ۱۳۹۶، ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸). آیینۀ حکمت، دریافتی نو از حکمت‌های نهج‌البلاغه. جلدهای ۱ تا ۴. مشهد: مرکز نشر بین‌المللی المصطفی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *