کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

اخلاق تبلیغ در سیره رسول الله

کتاب، دربارۀ اخلاق تبلیغ
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم

این کتاب تألیف سید مرتضی حسینی است. آن را انتشارات مرکز جهانی علوم اسلامی در سال ۱۳۸۳ ش در قم منتشر کرده است، در ۱۷۶ صفحه در قطع رقعی با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه. این اثر در هفتمین دورۀ جشنوارۀ بین‌المللی شیخ طوسی قم در سال ۱۳۸۳ ش جزء آثار برتر برگزیده انتخاب شد.‏

اثر حاضر دربارۀ اخلاق تبلیغ و تأثیر آن در رساندن پیام به انسان‌هاست و در سه بخش تدوین شده است. بخش اول مشتمل بر مفاهیم و کلیاتی چون واژه‌های اخلاق، تبلیغ، سیره، اهمیت تبلیغ، پیشینۀ تبلیغ و… است. مؤلف «اخلاق» را به خصایص نفسانیِ پایداری نسبت می‌دهد که منشأ افعال آدمی هستند. «تبلیغ اسلامی» را به رساندن پیام الهی با استفاده از ابزار مشروع هر عصر، و ویژگی‌های اخلاقی لازم برای مبلغ را «اخلاق تبلیغ» معنا می‌کند. بخش دوم به بررسی اخلاق فردیِ تبلیغ و صفاتی چون ایمان، علم، اخلاص، تقوا، ساده‌زیستی، آراستگی، شجاعت و استقامت اختصاص دارد. در بخش سوم، به اخلاق اجتماعی تبلیغ پرداخته می‌شود و صفاتی چون تواضع، حُسن خُلق، پیشگامی در امور و شرح صدر بررسی می‌شود.

شیوۀ مؤلف در پرداختن به مصادیق اخلاق تبلیغ، بدین نحو است که ابتدا به تعریف لغوی و اصطلاحی هر کدام می‌پردازد و سپس به اهمیت، ضرورت و آثار آن در امر تبلیغ. بعد از آن هم نمونه‌های هر کدام را از سیرۀ اخلاقی و تبلیغی پیامبر اسلام به عنوان الگو ارائه می‌دهد.

سید مرتضی حسینی اکنون (۱۳۹۸ ش) در مقطع دکترای تاریخ تمدن اسلامی جامعةالمصطفی العالمیه قم به تحصیل مشغول است.

منبع:‌ حسینی، سید مرتضی. (۱۳۸۳). اخلاق تبلیغ در سیرۀ رسول‌الله. قم: مرکز جهانی علوم اسلامی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *