کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

اشخاص و محجورین

کتاب، در موضوع حقوق و منبع درسی
مؤلف: محمود جعفری
جلد اول، ویراست دوم

اشخاص و محجورین تألیف عبدالواحد افضلی است. آن را بنیاد آسیا با همکاری وزارت تحصیلات عالی افغانستان در زمستان 1398 ش در کابل در 149 صفحۀ قطع رقعی و با شمارگان 4500 نسخه منتشر کرده است. این اثر یک منبع درسی است.

این اثر چهار فصل و شانزده درس دارد. فصل نخست، به شخص و شخصیت اختصاص یافته و در آن، مسائل کلی راجع به مفهوم شخص و شخصیت، اوصاف و انواع آن‌ مطرح شده است. فصل دوم، شامل مباحثی چون مفهوم شخص حقیقی، آغاز، ممیزات، پایان و پیامدهای شخص حقیقی می‌شود. در فصل سوم، نویسنده به شخص حکمی پرداخته و عنوان‌هایی مانند مفهوم شخص حکمی، شرایط ایجاد، ماهیت، وضعیت حقوقی و پایان شخص حکمی، اقسام شخص حکمی و معیارهای تعیین تابعیت آن‌ها را بحث کرده است. محجورین، انواع حجر و اوصاف حجر حمایتی و… موضوعات اصلی فصل چهارم را تشکیل می‌دهد.

افضلی در این اثر تلاش کرده است تا مسائل ماهوی راجع به اشخاص و محجورین را به عنوان مباحث ابتدایی رشتۀ حقوق در مقطع لیسانس مطرح کند. هدف او از طرح این مباحث، این بوده است که دانشجوی رشتۀ حقوق بتواند با درک مباحث ابتدایی مانند اشخاص، اعم از حقیقی یا حکمی و محجورین، وارد مطالعات بنیادی‌ترِحقوق شود؛ زیرا به نظر او حقوق اشخاص و محجورین از موضوعات اساسی و بنیادین علم حقوق به‌ویژه حقوق مدنی به حساب می‌آید (افضلی، 1399)

عبدالواحد افضلی متولد سال 1360 ش در ولایت سرپل است. او اصالتاً از ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی است. افضلی دکترای خود را با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه اصفهان در ایران گرفته است. از او چند اثر دیگر نیز به نشر رسیده است.

منابع: افضلی، عبدالواحد. (1392). اشخاص و محجورین. کابل: بنیاد آسیا؛ افضلی، عبدالواحد. (139۹). «یادداشت افضلی دربارۀ کتاب اشخاص و محجورین». دست‌نویس. ارسال شده به محمود جعفری در ۲ ثور ۱۳۹۹.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *