شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

احمدی رشاد، عصمت‏ الله (۱۳۵۰ ش)

نویسنده
مؤلف: علی‌مدد شریفی
جلد اول، ویراست دوم

عصمت‌الله احمدی رشاد، فرزند جان‌علی، از طایفۀ با‌غچَری، در سال ۱۳۵۰ ش / ۱۹۷۱ م در منطقۀ‌ لومان ولسوالی جاغوری ولایت غزنی، در خانواده‌ای پرجمعیت به دنیا آمد (احمدی رشاد، ۱۳۹۶). همزمان با رفتن او به مکتب، کودتای حزب دموکراتیک خلق افغانستان در ۷ ثور ۱۳۵۷ ش / ۱۹۷۸ م صورت گرفت؛ مردم علیه حکومت به پا ساختند و مکاتب بسته شد. عصمت‌الله خواندن و نوشتن و مقدمات ادبیات عرب را در مکتب‌خانه فراگرفت (فصیحی غزنوی و شریفی، ۱۳۹۳: ۴۲).‏

مشکلات اقتصادی خانواده او را ناچار کرد که به کار زراعت همراه پدر مشغول شود (احمدی رشاد، ۱۳۹۶). او در سال ۱۳۶۳ ش پدرش را از دست داد و به ایران مهاجرت کرده و در اصفهان مشغول کار شد. بعد از یک‌ سال کار، در مدرسۀ علوم دینی آقا ضیاءالدین شهر اراک به فراگیری علوم اسلامی مشغول شد (فصیحی غزنوی و شریفی، ۱۳۹۳: ۴۲). رشاد در سال ۱۳۶۷ ش وارد شهر قم شد و تا سال ۱۳۷۲ ش در درس استادانی چون وجدانی فخر، سعیدی و مهندسی شرکت کرد و کتاب‌های رسایل، مکاسب و کفایه را فراگرفت و در درس خارج فقه و اصول حسین وحید خراسانی، میرزا جواد تبریزی، جعفر سبحانی و ناصر مکارم شیرازی شرکت کرد. رشاد در سال ۱۳۸۲ ش از «مرکز جهانی» یا «جامعةالمصطفی العالمیة» فعلی فارغ‌التحصیل شد. او از سال ۱۳۸۲ ش  در رشتۀ‌ معارف اسلامی و ارتباطات، در جامعةالعلوم‌الاسلامیه مؤسسۀ علوم انسانی مشغول تحصیل شد. سپس کارشناسی ارشد را در رشتۀ ارتباطات انسانی با گرایش دین و رسانه در سال ۱۳۹۲ ش  به پایان برد (احمدی رشاد، ۱۳۹۶)

احمدی رشاد مدت شش ماه در جنگ ایران و عراق شرکت کرده و در عملیات «مرصاد» حضور داشته است (راسخون، ۱۳۹۰). او همچنین در سال ۱۳۶۸ ش به جبهه‌های افغانستان رفت و در هلمند، قندهار و غزنی به مدت یک سال به آموزش احکام، مسائل جوانان و احکام جهاد پرداخت (همان).

احمدی رشاد از سال ۱۳۷۹ ش به عضویت دفتر فرهنگی حزب حرکت اسلامی درآمد ‌و تا سال ۱۳۸۰ ش از اعضای هیئت تحریریۀ فجر امید، ارگان نشراتی آن حزب بود. وی همچنین در فاصلۀ سال‌های ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ ش با همکاری جمعی از طلاب، کانون فرهنگی «آرمان» را تأسیس کرد (احمدی رشاد، ۱۳۹۶). در سال ۱۳۸۰ ش رشاد و تعدادی از دوستان فرهنگی‌اش، با حمایت انجمن‌های فرهنگی طلاب مرکز جهانی علوم اسلامی (جامعة‌المصطفی‌العالمیة)، انجمن فرهنگی «طرح نو» را تأسیس کردند و فصلنامۀ طرح نو را در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و علمی منتشر ‌کردند (همان).

احمدی رشاد از سال ۱۳۹۲ ش ضمن شرکت در درس‌های خارج فقه و اصول، به تألیف و تحقیق در سیاست، فرهنگ و ارتباطات مشغول بوده‌ و تا کنون دو عنوان کتاب دین رسانه‌ای؛ آثار و پیامدها و درآمدی بر فعالیت رسانه‌های الکترونیک جمعی در افغانستان و چندین مقاله نوشته است (همان).

منابع: احمدی رشاد، عصمت‌الله (۱۳۹۶). مصاحبۀ اینترنتی علی‌مدد شریفی با عصمت‌الله احمدی رشاد. ۱۶ سنبله ۱۳۹۶؛ راسخون. (۱۳۹۰). «عصمت‌الله احمدی رشاد».  بازیابی ۲۷ سنبله ۱۳۹۶. www.rasekhoon.net؛فصیحی، قربان‌علی و شریفی، علی‌مدد (۱۳۹۳). عالمان شیعه غزنی. تهران: عرفان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *