شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

اوحدی، علی‏ جمعه (۱۳۱۰ تا ۱۳۹۸ ش)

عالم دینی و فعال اجتماعی
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول ویراست دوم

علی‌جمعه اوحدی فرزند مرادعلی زوار، در حدود سال ۱۳۱۰ ش / ۱۹۳۱ م، در قریۀ «سرخی» منطقۀ کلیگان از توابع ولسوالی سنگ‌تخت و بندر ولایت دای‌کندی به دنیا آمد. سواد ابتداییِ فارسی و برخی دروس مقدماتیِ ادبیات عرب را نزد جان‌محمد کربلایی ‌آموخت (ناطقی، ۱۳۹۸).

اوحدی در دوران کودکی پدرش را از دست داد، اما با تشویق برادرش به تحصیل ادامه داد. او در دروس علوم دینی محمد حسن خسروی از علمای تحصیل‌کردۀ نجف در سنگ‌تخت شرکت کرد؛ ادبیات عرب، کتاب‌های قوانین الاصول و اللمعة الدمشقیة در فقه را از او فرا گرفت و مدت دو سال در درس‌های مَلِک‌حسین محقق قزل (قزل، قریه‌ای در ولسوالی لعل و سرجنگل) که از اساتید سطوح عالی علوم دینی بود، شرکت کرد (محمدی، ۱۳۹۸).

او در سال ۱۳۴۹ ش برای آموزش سطوح عالی علوم دینی به عراق و شهر نجف رفت و در سال ۱۳۵۴ ش با تکمیل این دوره به زادگاه خویش بازگشت و تا کودتای هفتم ثور ۱۳۵۷ ش / ۱۹۷۸ م، به تدریس علوم دینی مشغول بود (ناطقی، ۱۳۹۸). او در این سال به ایران رفت و در حدود ۵ سال در سطوح عالی خارج در درس‌های اساتیدی مانند آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله منتظری شرکت کرد (ناطقی، ۱۳۹۸).

اوحدی در سال ۱۳۶۴ ش دوباره به زادگاهش بازگشت و در مدرسۀ علوم دینی خاتم‌الانبیاء منطقهٔ سنگ‌تخت به تدریس مشغول شد. همچنین در بنای چند مدرسۀ علوم دینی نظیر مدرسۀ شیخ‌میران، مدرسۀ اشترلی، مدرسۀ دهن‌غرغرۀ تلخک و مدرسۀ پامی چاردار تَگَوْ سنگ‌تخت نقش داشته است (محمدی، ۱۳۹۸). او سخنرانی توانا توصیف شده است.

اوحدی در ۳۰ جوزای ۱۳۹۸ ش / ۲۰ جون ۲۰۱۹ م در زادگاهش منطقۀ کلیگان درگذشت (ناطقی، ۱۳۹۸؛ محمدی، ۱۳۹۸).

منابع: محمدی، ابراهیم. (۱۳۹۸). مصاحبۀ اینترنتی محسن شریفی با ابراهیم محمدی از منطقۀ کلیگان ولسوالی سنگ‌تخت و بندر. ۲۰ میزان ۱۳۹۸؛ ناطقی، محمدحسن (۱۳۹۸). مصاحبۀ اینترنتی محسن شریفی با محمدحسن ناطقی از قریه ارگ ولسوالی سنگ‌تخت و بندر. ۱۸ میزان ۱۳۹۸.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *