شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

امینی، محمداسحاق (۱۳۴۳ ش)

مدرس و عالم دینی
مؤلف: عبدالعلی عادلی
جلد اول ویراست دوم

محمداسحاق امینی، فرزند محمدجمعه در سال ۱۳۴۳ ش / ۱۹۶۴ م در قریۀ غیغانتو از توابع ولسوالی مالستان ولایت غزنی به دنیا آمد. در هفت سالگی وارد مکتب‌خانه شد و خواندن و نوشتن را آموخت. همزمان درس‌های جدید تا صنف ششم را در مکتب شنیه‌ده فراگرفت. درس‌های مقدماتی علوم دینی را در زادگاه خود آموخت.

امینی از سال ۱۳۶۱ ش به ایران رفت و در شهر قم ساکن شد. چهار سال درس خواند؛ سپس در حوزۀ علمیۀ قم پذیرفته شد. او درس‌های متوسطه و سطوح عالی حوزه را از استادانی چون محمدهاشم صالحی ترکمنی، وجدانی فخر، محمدتقی ستوده، مصطفی اعتمادی و حسینی بوشهری آموخت.

امینی در بهار سال ۱۳۷۱ ش به زادگاه خود بازگشت و مدت دو سال به فعالیت‌های مختلف فرهنگی پرداخت. در سال ۱۳۷۳ ش ازدواج کرد و سه فرزند دارد. پس از مدتی دوباره به ایران برگشت و ادامۀ تحصیل داد و پس از بازگشت مجدد به وطن به فعالیت‌های سیاسی گرایش یافت و در سال ۱۳۷۵ ش عضو دارالانشاء حزب وحدت اسلامی افغانستان در بامیان شد. همزمان با اعضای فعال این حزب در مالستان نیز ارتباط داشت. امینی پس از تسلط طالبان به همراه خانواده به قم مهاجر شد و تا سال ۱۳۸۴ ش در این شهر در درس‌های خارج فقه و اصول استادانی مانند مکارم شیرازی و فاضل لنکرانی شرکت کرد. او در طول این مدت ضمن فراگیری علوم دینی، لیسانس و ماستری خود را در رشته حقوق خصوصی گرفت و در سال ۱۳۹۰ ش از پایان‌نامه ماستری خود در موضوع «مسئولیت مدنی پزشکان در حقوق ایران و افغانستان» دفاع کرد.

امینی در سال ۱۳۹۰ ش به وطن بازگشت و تا کنون در چندین دانشگاه خصوصی از جمله غرجستان در کابل و نیز شعبۀ آن در فراه به نام خاتم‌النبیین، گوهرشاد، خوارزمی و جامعةالمصطفی در کابل تدریس داشته است. امینی از سال ۱۳۹۳ ش در دانشگاه خصوصی رهنورد در مزارشریف تدریس می‌کند. او علاوه بر تدریس از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ ش ریاست عمومی دانشگاه را به عهده داشت و اکنون (۱۳۹۸ ش) رئیس کلینیک حقوق، مدیر و عضو شورای علمی دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی مسئولیت دارد و همچنین استاد راهنما و داور بررسی پایان‌نامه‌های دانشجویان است. امینی فعالیت‌های فرهنگی و تحقیقی نیز داشته است: از جمله عضویت در هیئت انتخابی آیت‌الله محقق کابلی برای بررسی مدارس علوم دینی و نمایندگان وی در سطح ولایت غزنی؛ مشارکت در برنامۀ گفتگوی علمی در شبکه تلویزیونی مهر؛ ریاست گروه مطالعاتی نگاه فردا؛ نشر چندین مقالۀ علمی در مجلات مختلف در ایران و افغانستان.

منبع: امینی، محمداسحاق. (۱۳۹۸). مصاحبۀ عبدالعلی عادلی با محمداسحاق امینی. ۱۱ قوس ۱۳۹۸.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *