احزاب, محتوای اپلیکیشن

انسجام ملی افغانستان

حزب سیاسی
مؤلف: علی جعفری
جلد اول، ویراست دوم

این حزب به رهبری صادق مدبر در سال ۱۳۸۶ ش / ۲۰۰۷ م تأسیس شد. طبق اساسنامه، مبانی فکری حزب انسجام ملی افغانستان را اسلام، دموکراسی، عدالت اجتماعی، استقلال و وحدت ملی تشکیل می‌دهد (مرامنامه و اساسنامۀ حزب انسجام ملی، ۱۳۸۶: ۶).

بر اساس آنچه در اساسنامۀ حزب آمده است، برنامه‌های این حزب به دو حوزۀ سیاست داخلی و سیاست خارجی تقسیم می‌شود. در حوزۀ سیاست داخلی، استقلال و تمامیت ارضی، وحدت ملی، مبارزه با تبعیض و بی‌عدالتی، حمایت از دموکراسی و تلاش در جهت ایجاد ادارۀ سالم با مشارکت عادلانۀ همۀ اقوام در ساختار سیاسی و اداری کشور جزء برنامه‌های این حزب است. در حوزۀ سیاست خارجی حمایت از کنوانسیون‌ها و میثاق‌های بین‌المللی، استقلال در تنظیم مناسبات خارجی، تنش‌زدایی منطقه‌ای، حل مناقشات از طریق مسالمت‌آمیز با احترام متقابل و حسن هم‌جواری از جمله موادی است که در مرامنامه و اساسنامۀ این حزب درج شده است (مرامنامه و اساسنامۀ حزب انسجام ملی، ۱۳۸۶: ۱۱).

اعضای ارشد این حزب صادق مدبر، محمدنور اکبری، نادرشاه بحر، محمدعلی اخلاقی، محمدقاسم وفایی‌زاده، صفورا ایلخانی، احمدحسین سنگردوست، محمد فیاض ارزگانی، سید حسین رزمجو، فاطمه اکبری، سید محمد سعیدی و محمدهاشم مهدوی هستند. صادق مدبر ریاست شورای رهبری و محمدنور اکبری معاونت این حزب را به عهده دارند.

مجمع عمومی، شورای مرکزی، شورای ولایتی، شورای ولسوالی و شورای محلی ارکان ساختار تشکیلاتی این حزب هستند. طبق اساسنامۀ این حزب،‌ رئیس شورای رهبری هم‌زمان رئیس مجمع عمومی و رئیس شورای مرکزی است.

حزب انسجام ملی در دومین انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ش از نامزدی حامد کرزی حمایت کرد. در انتخابات پارلمانی ۱۳۸۹ ش تعداد ۹ نفر از اعضای این حزب به پارلمان راه پیدا کردند. همچنین دو نفر از اعضای این حزب به مجلس سنا و ۱۳ نفر به شورای ولایتی راه یافتند. حزب انسجام ملی در انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۱۳۹۳ ش ابتدا از نامزدی عبدالقیوم کرزی، سپس از نامزدی زلمی رسول و در نهایت از عبدالله عبدالله حمایت کرد (اکبری‌زاده، ۱۳۹۶).

صادق مدبر رهبر این حزب در دورۀ ریاست جمهوری حامد کرزی، ریاست ادارۀ امور و دارالانشای شورای وزیران را به عهده داشت.

این حزب انتشار هفته‌نامه‌ای را در سال ۱۳۸۶ ش با نام انسجام ملی آغاز کرد و وب‌سایت «انسجام ملی» را در سال ۱۳۹۰ ش راه‌اندازی کرد. همچنین دفتر مرکزی این حزب در کابل و دفاتر نمایندگی آن در ولایات مزار، هرات، دای‌کندی و بامیان است.

منابع: اکبری‌زاده،‌ محمدعظیم. (۱۳۹۶). مصاحبۀ حضوری و اینترنتی با محمدعظیم اکبری‌زاده معاون شورای ولایتی حزب انسجام ملی. هرات. ۱۸ سنبله ۱۳۹۶؛ انسجام ملی. (۱۳۸۶). مرامنامه و اساسنامۀ حزب انسجام ملی افغانستان در چهارفصل و ۵۰ماده به ضمیمه دوبخش سیاست داخلی و خارجی. کابل.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *