شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

اکبری، محمدباقر (۱۳۳۷ ش)

مدرس و عالم دینی
مؤلف: عبدالعلی عادلی
جلد اول، ویراست دوم

محمدباقر اکبری، فرزند محمد صابر تقدسی، در سال ۱۳۳۷ ش / ۱۹۵۸ م در قریۀ بغرا از توابع ولسوالی مالستان ولایت غزنی به دنیا آمد. خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانۀ سنتی آموخت. همزمان درس‌های جدید تا صنف نهم را در مکتب شنیه‌ده فراگرفت. درس‌های مقدماتی علوم دینی را از پدر و دیگر اساتید زادگاه خود از جمله محسن مهدوی آموخت. اکبری از سال ۱۳۵۷ ش مدت شش ماه در مدرسۀ علوم دینی مهدیه سنگماشه جاغوری درس خواند و از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ ش در مدرسۀ علوم دینی علیزاده مالستانی در قریۀ سوکه تحصیل کرد. اکبری همزمان به فعالیت‌های سیاسی گرایش یافت و با اعضای سازمان نصر افغانستان در مالستان ارتباط داشت.

اکبری در سال ۱۳۶۴ ش به ایران رفت. ابتدا در شهر اصفهان به مدرسۀ صدر وارد شد و سپس به قم رفت. او درس‌های سطوح عالی حوزه را از استادانی چون محمدعلی مدرس، محمدهاشم صالحی ترکمنی، احمد پایانی، وجدانی فخر، مصطفی اعتمادی، علی پناه اشتهاردی و عبدالله جوادی آملی آموخت. اکبری در بهار سال ۱۳۷۳ ش به زادگاه خود برگشت و بعد از مدتی به بامیان رفت و در واحد فرهنگی حزب وحدت اسلامی افغانستان مشغول فعالیت شد. او از سال بعد در «حوزۀ علمیۀ رهبر شهید» در بامیان‌ به تدریس پرداخت. در سال ۱۳۷۷ ش به قم برگشت و تا سال ۱۳۸۴ ش در درس‌های خارج فقه و اصول استادانی مانند جعفر سبحانی، ناصر مکارم شیرازی، وحید خراسانی و فاضل لنکرانی شرکت کرد. او ضمن فراگیری علوم دینی لیسانس خود را از دانشکدۀ سید اسماعیل بلخی گرفت که عبدالعلی مزاری تأسیس کرده بود. اکبری در سال ۱۳۸۸ ش مدرک ماستری خود را در رشتۀ فلسفه و کلام، از جامعةالمصطفی گرفت و موضوع پایان‌نامۀ او «نقد و بررسی ایمان‌گرایی و معرفت‌شناسی اصلاح‌شده» بود.

اکبری در سال ۱۳۹۱ ش به وطن برگشت و در مدرسه علوم دینی محمدیه در شهر غزنی که علیزاده مالستانی تاسیس کرده بود، مشغول تدریس شد. او ضمن تدریس از سال ۱۳۹۴ تا کنون (۱۳۹۸ ش) در واحد فرهنگی دفتر آیت‌الله محمداسحاق فیاض در غزنی نیز مسئولیت دارد. اکبری همچنین فعالیت‌های فرهنگی و تحقیقی نیز داشته است، از جمله سردبیری نشریۀ بیان؛ عضویت در مجمع علمای مرکز و ولایات افغانستان از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹  ش؛ مدیریت هفته‌نامۀ حزب وحدت اسلامی افغانستان در بامیان در سال‌های ۱۳۷۴تا ۱۳۷۷ ش؛ نشر بیش از ۷۰ مقالۀ کوتاه و بلند در مجلات مختلف.

منبع: اکبری، محمدباقر. (۱۳۹۸). مصاحبۀ عبدالعلی عادلی با محمدباقر اکبری. ۱۰ قوس ۱۳۹۸.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *