شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

احمدی، سید علی‏ بابا (۱۳۴۸ ش)

عالم دین و فعال اجتماعی
مؤلف: علی‌مدد شریفی
جلد اول، ویراست دوم

سید علی‌بابا احمدی فرزند سید چمن، در قریۀ دِه بَدَیْ ولسوالی قَره‌باغ ولایت غزنی در سال ۱۳۴۸ ش / ۱۹۶۹ م به دنیا آمد. خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانۀ محل فراگرفت و سپس به آموختن علوم اسلامی پرداخت. علم صرف و نحو را نزد حیات‌الله رحیمی و حسین‌علی صادقی انگوری در مدرسۀ علوم دینی امام محمدباقر و نزد عبدالصمد فیاض سَنگماشَه در مدرسۀ علوم دینی مهدیه فراگرفت (احمدی، ۱۳۹۶).‏

احمدی برای ادامۀ تحصیل، در سال ۱۳۶۳ ش  به ایران مسافرت کرد و در مدرسۀ علوم دینی حاج ابراهیم شهر اراک سیوطی، مغنی، حاشیه و معالم را نزد قاضی‌زاده خواند. بعد از آن به حوزۀ علمیۀ قم رفت و با شرکت در درس‌های قدرت‌الله وجدانی فخر، مصطفی اعتمادی و علی محمدی خراسانی، سطوح عالی فقه و اصول را به اتمام رساند. سپس درس‌های خارج فقه و اصول را در حوزۀ علمیۀ قم نزد قربان‌علی محقق کابلی، ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی فراگرفت (فصیحی غزنوی و شریفی، ۱۳۹۶، ج ۲: ۱۱۲).

احمدی همزمان با تحصیل علوم دینی در داخل کشور، از هواداران گروه سازمان نصر افغانستان بود و با این گروه همکاری می‌کرد وی از سال ۱۳۷۷ ش تا کنون در دفتر آیت‌الله محقق کابلی در شهر قم، در بخش روابط عمومی در زمینۀ ارتباط با نهادهای ایران و سفارت افغانستان در تهران و پرداخت شهریه فعالیت می‌کند.

احمدی در سال ۱۳۸۸ ش به دستور آیت‌الله محقق کابلی به عنوان مسئول هیئت اعزامی برای بررسی مدارس علوم دینی، به ولایت غزنی اعزام شد. او مدارس شهر غزنی، جِغَتو، قره‌باغ، ناهور، مالستان و جاغوری را بررسی کرد و کمک‌های مالی را میان آن‌ها توزیع کرد (احمدی، ۱۳۹۳).

او در این سال‌ها به تبلیغ مسائل و امور دینی برای مهاجرین افغانستان در شهرهای یزد، سیرجان، اصفهان، تهران و نیز در داخل کشور، شهرهای کابل، مزارشریف و هرات پرداخته است (موسوی‌نژاد، ۱۳۹۳: ۲۱).

او از سال ۱۳۸۴ ش از سوی علما و طلاب افغانستان مقیم حوزۀ علمیۀ قم، به عنوان نمایندۀ علما و طلاب افغانستانی در تشکیلات مشاوران منطقه‌ای نهاد علمی و حوزه‌ای جامعة‌المصطفی انتخاب شده و مشغول فعالیت است.

احمدی، تاکنون سه عنوان کتاب با نام گفتار احمدی منتشر کرده است. این کتاب‌ها عمدتاً سخنرانی‌های اوست که گردآوری و تدوین‌شده است (فصیحی غزنوی و شریفی، ۱۳۹۶، ج ۲: ۱۱۲ و ۱۱۳).

منابع: احمدی، سید علی‌بابا. (۱۳۹۳). «زندگی‌نامۀ خودنوشت سید علی بابا احمدی». ارسال‌شده به دفتر دانشنامه. ۱۲ جدی ۱۳۹۶؛ احمدی، سید علی‌بابا (۱۳۹۶). مصاحبۀ تلفنی علی‌مدد شریفی با سید علی‌بابا احمدی. ۲۸ سنبله ۱۳۹۶؛ فصیحی، قربان‌علی و شریفی، علی‌مدد. (۱۳۹۶). عالمان شیعۀ غزنی. جلد ۲. مشهد: بدخشان؛ موسوی‌نژاد، سید محمد عارف (۱۳۹۳). سی‌وپنج عالم. قم: مجمع ذخائر اسلامی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *