کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

احوال شخصیۀ شیعیان افغانستان‏

کتاب، در موضوع حقوق شخصی
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم

این کتاب تألیف عبدالله شفایی است. آن را انتشارات جامعةالمصطفی العالمیه، در سال ۱۳۸۷ ش در قم منتشر کرده است، در ۳۴۷ صفحۀ رقعی با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه.‏ این کتاب جایزۀ اثر برگزیدۀ جشنوارۀ علامه محمود طرزی وزارت امور خارجۀ افغانستان و جایزۀ اثر برگزیدۀ نخستین جایزۀ ادبی کتاب بلخ ایران را در سال ۱۳۹۲ ش کسب کرده است.

مؤلف انگیزه خودش را از تألیف کتاب سه چیز بیان می‌‌کند: ۱. بسترسازی مناسب برای طرح علمی بحث احوال شخصیۀ شیعیان افغانستان؛ ۲. یافتن روش مناسب برای تدوین قانونی بهتر و سازگار با وضعیت جامعۀ شیعیان افغانستان؛ ۳. تعیین راهکارهای اجرایی برای اجرای صحیح این قانون.

کتاب در دو بخش تنظیم شده است. مؤلف در بخش اول، ابتدا مبانی علمی و دینیِ استقلال شیعیان افغانستان در احوال شخصیه و چگونگی تدوین و اجرای قانون احوال شخصیه را بررسی می‌کند و در پایان بخش هم با اشاره به قلمرو احوال شخصیۀ شیعیان در زمان و مکان، برخی از تنگناها و محدوده‌های اجرای این قانون را برمی‌شمارد.

در بخش دوم با عنوان «مصداق‌های مهم احوال شخصیۀ شیعیان افغانستان»، برخی از مصداق‌های آن مثل ازدواج و انحلال آن و ارث و وصیت را بررسی می‌کند.

 شفایی از باغچار ارزگان است. در سال ۱۳۹۲ ش مدرک دکترای خود را در رشتۀ حقوق خصوصی از دانشگاه تهران گرفت. او علاوه بر کتاب حاضر، کتاب‌های دیگری نیز در موضوع حقوقی _ فقهی نوشته است.

منبع: شفایی، عبدالله. (۱۳۸۷). احوال شخصیۀ شیعیان افغانستان. قم: مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *