کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

از دشت لیلی تا جزیرۀ مجنون

کتاب، مجموعه خاطرات
مؤلف: زهرا حسین‌زاده
جلد اول، ویراست دوم

از دشت لیلی تا جزیرۀ مجنون اثر پژوهشی محمدسرور رجایی است که نشر معارف در سال ۱۳۹۷ ش در قم منتشر کرده است در ۵۲۸ صفحۀ رقعی و با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه. این کتاب مجموعه خاطرات شرکت‌کنندگان افغانستانی در جنگ ایران و عراق است.

کتاب در سه بخش با عناوین خون‌شریکی، از دشت لیلی تا جزیره مجنون و پیوست تنظیم شده است. در جاهایی از کتاب به تناسب موضوع، عکس‌هایی از مهاجرین افغانستان که در جنگ ایران و عراق شرکت داشته‌اند آمده است. در نگارش این کتاب کوشش شده است تا روایت راویان مهاجر افغانستان از نظر زبانی برای خوانندگان ایرانی نامأنوس نباشد.

در ابتدای کتاب، فهرستی از کلمات و اصطلاحات خاص افغانستان که در متن زیاد تکرار شده، آمده است همراه با معادل معنایی‌شان در ایران. مؤلف در مقدمه به مرور خاطراتش از وضعیت اجتماعی و سیاسی افغانستان و ایران در سال‌های کودکی و نوجوانی می‌پردازد تا انگیزه و مشکلاتی را که در مسیر ۱۴ سال تحقیق و تدوین خود داشته است، بیان کند.

امان‌الله امینی، علی‌احمد ذوالفقاری، محمدعزیز جعفری، سید علی‌شاه موسوی گردیزی، حسین خدادادی، سید محمد حسینی، محمدابراهیم جلالی، محمدابراهیم واحدی، غلام‌قادر ناصری، محمدعلی حسنی، ناصر حسنی، اسدالله توکلی، ناصر قاینی، حاجی نسیم، سید حبیب‌الله احمدی، امیرجان مرادی و محسن میرزایی جزو مهاجرینی هستند که خاطراتشان از سال‌های حضور در جبهه‌های ایران در این کتاب گر‌د‌آمده است. محمدسرور رجایی، فعال فرهنگی مهاجر در ایران است و چندین اثر  چاپ‌شده دارد.

منبع: رجایی، محمدسرور.(۱۳۹۷). از دشت لیلی تا جزیرۀ مجنون. قم: معارف.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *