کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

از سنّت بلخ تا مدرنیت پاریس

کتاب، در موضوع فلسفه و تاریخ
مؤلف: علی‌مدد شریفی
جلد اول، ویراست دوم

این کتاب نوشتۀ سید حسن اخلاق است. آن را انتشارات سعید با همکاری مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات نبراس در تابستان ۱۳۹۰ ش در شهر کابل منتشر کرده است در ۲۷۷ صفحۀ قطع رقعی و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه.

این کتاب مجموعه مقالات منتشرنشده و منتشرشدۀ نویسنده است. نویسنده انگیزه‌اش از تألیف کتاب را ادامۀ طرح گفتگو میان اسلام و غرب یا مدرنیتِ غربی و سُنَّت شرقی بیان می‌کند. وی به تأملاتی فلسفی دربارۀ اندیشه‌هایی دست زده است که در بلخ و پاریس به حیث دو مرکز تمدنی، یکی سنتی و دیگری مدرن تولید شده است.

کتاب در ۱۰ فصل تنظیم شده است. فصل اول به ادبیات، فلسفه و نقادی می‌پردازد و ویژگی‌های مشترک آن را برمی‌شمارد. فصل دوم مباحثی چون عقل و معرفت در سنَّت بلخیان را توضیح می‌دهد. وجه اشتراک عمده فصل‌های سه تا هشت این کتاب را جست‌وجوی تأملات مدرن در اندیشۀ شخصیت‌هایی چون فارابی، ابن سینا، مولانا، ابو حامد غزالی و ابن رشد و نیز مقایسه برخی از این افراد با همتایان غربی‌شان تشکیل می‌دهد. فصل‌های نه و ده کتاب به بررسی نظریات اصلاحی سید جمال و نقاط قوت و ضعف نظر او اختصاص یافته است. سید حسن اخلاق دکترای خود را در رشتۀ فلسفۀ غرب از دانشگاه علامه طباطبایی تهران گرفته است و سابقۀ تدریس و تحقیق در چند دانشگاه امریکا را دارد.

منبع: اخلاق، سید حسن. (۱۳۹۰). از سنت بلخ تا مدرنیت پاریس. کابل: سعید با همکاری مؤسسه مطالعات و تحقیقات نبراس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *