رسانه ها, محتوای اپلیکیشن

اسلام مکتب توحید

نشریۀ سیاسی و اجتماعی
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم

نشریۀ اسلام مکتب توحید از عقرب ۱۳۵۸ ش / نوامبر ۱۹۷۹ م (تنویر، ۱۳۷۸: ۴۵۴) یا به نقلی از ۱۳۵۹ ش / ۱۹۸۰ م (یزدانی، ۱۳۷۵: ۲۲۰) در تهران آغاز به نشر ‌کرد. محرابی در اثرش از شمارۀ ۲۴ این نشریه نام برده است (۱۳۸۲: ۱۶).

این نشریه متعلق به گروه «اسلام مکتب توحید» با عنوان اختصاری «امت» بود. این گروه در شمارۀ مسلسل ۲۲ نشریۀ چاپ‌شده در ماه دلو ۱۳۶۰ ش در مطلبی با عنوان «اصول اساسی خط مشی امت» اهداف و خواسته‌های گروه خود را تشریح و تبیین کرده است (دولت‌آبادی، ۱۳۷۱: ۹۹).

اسلام مکتب توحید، نشریه‌ای سیاسی‌ و اجتماعی بود و مقالاتی دربارۀ نهضت آیت‌الله خمینی، انقلاب اسلامی ایران، وقایع افغانستان و جهان اسلام به چاپ می‌رساند.

این نشریه به صورت ماهنامه، در قطع ۳۰ × ۵۰ (روزنامه‌ای) و در ۴ تا ۶ صفحه به زبان فارسی منتشر می‌شد. محرابی در اثرش با استناد به شمارۀ ۲۴ این نشریه که در قوس ۱۳۶۱ ش چاپ شده، مشخصات آن را در قطع ۲۱ × ۳۰ سانتی‌متر و در ۴ تا ۱۴ صفحه به زبان فارسی و پشتو گفته است (محرابی، ۱۳۸۲: ۱۶).

منابع: تنویر، محمدحلیم. (۱۳۷۸). تاریخ روزنامه‌نگاری افغانستان. چاپ هشتم، پیشاور: انیستیتوت تحقیقات و بازسازی افغانستان در هالند؛ دولت‌آبادی، بصیراحمد. (۱۳۷۱). شناسنامۀ احزاب و جریانات سیاسی افغانستان. چاپ اول، قم: مؤلف؛ دولت‌آبادی، بصیراحمد. (۱۳۸۷). شناسنامۀ افغانستان. چاپ چهارم. تهران: عرفان؛ محرابی، معین‌الدین (۱۳۸۲). نشریات فارسی‌زبان مهاجران افغانستانی در ایران (۱۳۵۸ _ ۱۳۸۱). تهران: مطالعات و تحقیقات رسانه‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *