کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

افغانستان و مداخلات خارجی

کتاب، در مسایل سیاسی افغانستان معاصر
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم

این اثر تألیف میرآقا حقجو است. آن را انتشارات مجلسی در سال ۱۳۸۰ ش در قم منتشر کرده است، در ۲۴۰ صفحۀ وزیری با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه. کتاب مشتمل بر یک مقدمه، فصل مقدماتی و دو بخش (بهره) است. مؤلف دربارۀ انگیزه‌اش از تألیف کتاب می‌نویسد که این نوشتار پژوهشی است برای کسانی که بخواهند عوامل جنگ و طولانی‌شدن بحران در افغانستان را مطالعه و بررسی کنند و رابطۀ میان مداخلات خارجی و ادامۀ جنگ در این کشور را بدانند.

نویسنده در مقدمه، کلیات تحقیق را توضیح می‌دهد. در فصل مقدماتی پیشینیۀ تاریخی، تاریخ سیاسی، ریشه‌های اقوام و ترکیب جمعیتی، زبانی و مذهبی افغانستان را ارزیابی می‌کند.

کتاب ریشه‌های داخلی بحران افغانستان را بررسی می‌کند. در فصل اول نقش بحران‌ها در تداوم جنگ‌های داخلی افغانستان را تحلیل می‌کند و در فصل دوم از پیدایش گروه‌های سیاسی‌نظامی و نقش آن‌ها در تداوم جنگ‌های داخلی می‌گوید.

او در بهرۀ دوم زمینه‌های خارجی بحران و رابطه میان مداخلات خارجی و ادامۀ جنگ‌های داخلی در افغانستان را بررسی می‌کند. در چهار فصل به ترتیب نقش شوروی، امریکا، ایران و پاکستان را در تداوم بحران افغانستان شرح می‌دهد.

میرآقا حقجو (۱۳۳۰ تا ۱۳۹۵ ش)، عالم دینی و فعال سیاسی در محلۀ چنداولِ کابل به دنیا آمده است. آخرین مأموریت او قبل از تقاعد، مستشاری سفارت افغانستان در عراق بوده است. از او چهار کتاب و چندین مقاله در نشریات مختلف به چاپ رسیده است (صفحۀ فیسبوک اندیشوران افغانستان، ۲۰۱۷).

منبع: حقجو، میرآقا. (۱۳۸۰). افغانستان و مداخلات خارجی. قم: مجلسی؛ صفحۀ فیسبوک اندیشوران افغانستان. (۲۰۱۷). بازیابی ۶ حمل ۱۳۹۹.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *