شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

اکبری، خالق‏داد (۱۳۵۴ ش)

تاجر و سیاستمدار
مؤلف: محمدحسین فیاض
جلد اول، ویراست دوم

خالق‌داد اکبری فرزند علی‌اکبر در قریۀ سیاسنگِ تَبَرغُنَک از توابع ولسوالی جاغوری ولایت غزنی به دنیا آمد. او در مکتب‌خانه سواد آموخت. در سال ۱۳۶۶ ش که مدرسۀ علوم دینی ولی‌عصر در تبرغنک تأسیس شد، وارد آن مدرسه شد و تا سال ۱۳۷۲ ش در آنجا درس خواند. دو سال به‌صورت خصوصی، درس‌های مکتب دولتی را فراگرفت. بعد از تصرف غزنی به دست طالبان، راهی ایران شد و تا سال ۱۳۷۷ ش در ایران به کارگری مشغول شد. در آغاز سال ۱۳۷۸ ش به وطن بازگشت و با خانواده ساکن شهر غزنی شد (اکبری، ۱۳۹۶).

در سال ۱۳۸۲ ش موسفیدان منطقۀ نوآباد غزنی، برای تأمین امنیت مردم و داشتن رابط بین مردم و حکومت، «شورای تحکیم وحدت» را تشکیل دادند و خالق‌داد اکبری به‌عنوان معاون و سخنگوی این شورا معرفی شد. وی در این سال در امتحان سویۀ تحصیلی شرکت کرد و به گرفتن دیپلم صنف دوازدهم موفق شد. از سال ۱۳۸۳ ش به مدت سه سال مدیریت ادارۀ ریاست زراعت در شهر غزنی و از سال ۱۳۸۶ ش به مدت سه سال مدیریت املاک ولسوالی جِغَتُو از توابع ولایت غزنی را به‌عهده داشت. در سال ۱۳۸۹ ش کارخانۀ نوشابه‌های غیرالکولی «پاورکولا» را در شهرک صنعتی هرات تأسیس کرد و تا خزان ۱۳۹۲ ش در این کارخانه مشغول فعالیت شد (همان).

 خالق‌داد اکبری در انتخابات ۱۶ حمل ۱۳۹۳ ش شورای ولایتی ولایت غزنی شرکت کرد و با کسب ۷۷۰۴ رأی به این شورا راه یافت. وی در انتخابات هیئت اداری شورای ولایتی به‌عنوان رئیس این شورا انتخاب شد و در سال سوم فعالیت شورا (۱۳۹۵ ش) برای بار دوم ریاست شورای ولایتی را به‌دست آورد (همان). اکبری عضو حزب حرکت اسلامی افغانستان است (خبرگزاری پژواک، ۱۳۹۳) و اکنون هم‌زمان با سال آخر فعالیت خود در دورۀ چهارسالۀ شورای ولایتی، در دانشکدۀ حقوق دانشگاه خاتم‌النبیین غزنی تحصیل می‌کند (اکبری، ۱۳۹۶).

منابع: اکبری، خالق‌داد. (۱۳۹۶). مصاحبۀ اینترنتی محمدحسین فیاض با خالق‌داد اکبری. ۱۸ قوس ۱۳۹۶؛ خبرگزاری پژواک. (۱۳۹۳). «زندگی‌نامۀ اعضای جدید شورای ولایتی غزنی، ۱۳۹۳». بازیابی ۲۹ قوس ۱۳۹۶. elections.pajhwok.com.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *