کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

اکوتوریزم در افغانستان

کتاب، دربارۀ گردشگری و جاذبه‌های آن
مؤلف: علی جعفری
جلد اول، ویراست دوم

کتاب اکوتوریزم در افغانستان را محمدعظیم عظیمی نوشته است. این اثر را سراج و صبح امید در کابل در سال ۱۳۹۱ ش منتشر کرده است در ۲۴۸ صفحۀ قطع وزیری، با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه. مؤلف در پیشگفتار، ضمن اشاره به اهمیت صنعت توریزم در اقتصاد کشورها، به وضعیت گردشگری و صنعت توریزم در افغانستان پرداخته است و از این صنعت به‌عنوان راه‌حلی برای رهایی از وابستگی به کمک‌های جامعۀ جهانی و خروج از اقتصاد متکی بر پایۀ کشاورزی یاد کرده است.

کتاب در سه فصل تنظیم شده است. مؤلف در فصل اول به کلیات، تعاریف و مفاهیم، توریزم و توریست، جایگاه توریزم در مطالعات جغرافیایی، انواع توریزم، اهمیت توریزم، پیشینۀ توریزم و جایگاه و اهمیت اکو توریزم (گردشگری طبیعی) در صنعت جهانگردی پرداخته است. او در فصل دوم، جاذبه‌های طبیعی افغانستان، اقلیم و وضعیت آب و هوایی و ارتفاعات و جاذبه‌های توریستی افغانستان را معرفی کرده است. در فصل سوم، چالش‌ها و راهکارها، پیشینۀ توریزم در افغانستان، سهم جهانگردی و توریزم در اقتصاد افغانستان، تبعات اقتصادی و اجتماعی توریزم پایدار برای افغانستان و چالش‌ها و پیشنهادهای عملی توسعۀ توریزم طبیعی پایدار در سطح افغانستان را بررسی کرده است.

به باور نویسنده، افغانستان یکی از مراکز عمده و کهن تمدن‌های باستان به شمار می‌رود که با دارا بودن طبیعت جذاب و اقلیم متنوع پتانسیل‌های بالایی در زمینۀ گردشگری دارد. نویسنده بر این عقیده است که افغانستان از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی، کشوری غنی است و از نظر جاذبه‌های اکو توریستی و تنوع اقلیمی نیز جایگاه خوبی در دنیا دارد، اما تعداد توریست‌های اندکی از افغانستان بازدید می‌کنند و سفر آن‌ها تنها به شهرهای خاصی مانند بامیان، هرات، بدخشان، بلخ و کابل محدود می‌شود. درواقع نبود امنیت و زیرساخت‌های موردنیاز برای توسعۀ گردشگری امکان ورود جهانگردان به کشور را سخت کرده است.

 محمدعظیم عظیمی متولد کابل در سال ۱۳۵۷ ش است. او اصالتاً از قریۀ خاگدوِ ولسوالی یکه‌اولنگ است. ماستری جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دارد و استادِ برخی دانشگاه‌های خصوصی در کابل است (عظیمی، ۱۳۹۹).

منبع: عظیمی، محمدعظیم. (۱۳۹۱). اکو توریزم در افغانستان. مطبعۀ کاروان. کابل: سراج و صبح امید؛ عظیمی، محمدعظیم. (۱۳۹۹) مصاحبۀ اینترنتی پروین ولی‌زاده با محمدعظیم عظیمی. ۳ حمل ۱۳۹۹.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *