شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

احمدی، محمدحسن (۱۳۵۳ ش)

فعال فرهنگی و رسانه‌ای
مؤلف: پروین ولی‌زاده
جلد اول، ویراست دوم

محمدحسن احمدی فرزند محمدعلی در سال ۱۳۵۳ ش / ۱۹۷۴ م در قریۀ دَستَرزَن درۀ ترکمنِ ولسوالی سرخ و پارسای ولایت پروان افغانستان به دنیا آمد. کودکی و نوجوانی خود را در قریۀ دسترزن سپری کرد و خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت. او در سال ۱۳۶۶ ش به مدرسۀ علوم دینی امام جعفر صادق در درۀ ترکمن وارد شد و درس‌های مقدماتی علوم دینی را در آنجا آموخت. پس از دو سال به ایران رفت و در حوزۀ علمیۀ مشهد از درس استادانی چون سید حمزه موسوی، علی‌اصغر امینی سبزواری، محمدحسن ربانی بیرجندی، جواد فقیه سبزواری، میرزا حسن صالحی، مصطفی اشرفی شاهرودی شرکت کرد (احمدی، ۱۳۹۶).‏

احمدی در دهۀ هفتاد شمسی تا سال ۱۳۸۳ ش درس‌های مقدماتی و سطوح عالی علوم دینی را فراگرفت و سه سال (۸۳ تا ۸۶ ش) در مقطع خارج فقه و اصول تحصیل کرد و در کلاس درس استادانی چون سید حسن مرتضوی و رجب‌علی رضازاده شرکت کرد. او از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ ش در جامعة‌المصطفی العالمیه در مشهد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و در رشتۀ فقه و معارف اسلامی (گرایش کلام) تحصیل کرد و در سال ۱۳۹۲ ش از پایان‌نامۀ خود با عنوان «نقش دین و اعتقادات اسلامی در معنی‌بخشی زندگی» دفاع کرد. او از سال ۱۳۹۵ سطح چهار حوزه را شروع کرده است (احمدی، ۱۳۹۵).

احمدی در کنار تحصیل، دوره‌های آموزشی مختلف چون «سینما و رسانه‌های تصویری»، «برنامه‌سازی تلویزیون و مستندسازی»، «مستندسازی»، «عکاسی عمومی و تخصصی»، «نقد فیلم» را بین سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ ش در دفتر تبلیغات اسلامی و مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیمای استان خراسان رضوی و جامعة‌المصطفی العالمیه نمایندگی مشهد گذرانده است. احمدی اکنون (۱۳۹۸ ش) دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه در دانشگاه ادیان و مذاهب است (احمدی، ۱۳۹۸).

احمدی در سال ۱۳۷۶ ش در پنجمین کنگرۀ شعر و قصۀ حوزه‌های علمیه ایران، در رشتۀ داستان کوتاه مقام برتر را کسب کرد و در سال ۱۳۹۰ ش مقام سوم را در رشتۀ فیلم‌نامۀ کوتاه و سال بعد نیز به‌طور مشترک با یوسف رحیمی (گرافیست و فیلم‌ساز از قندوز) مقام سوم را در همین رشته کسب کرد. او در سال ۱۳۹۲ ش مقام دوم را در مسابقۀ عکس «لحظه‌های عاشورایی» به دست آورد (همان).

دیگر سوابق مدیریتی و اجرایی احمدی عبارت‌اند از: مسئول بخش ادبی در جریدۀ بنیاد وحدت (تنویر، ۱۳۷۸: ۵۱۱)؛ کارشناس ادبیات داستانی در دفتر ادبیات افغانستان در مشهد در سال ۱۳۷۷ ش؛ دبیر سرویس هنر و ادب هفته‌نامۀ بنیاد وحدت در ۱۳۷۷ و ۱۳۸۷ ش؛ یکی از مؤسسان «انجمن فرهنگ و رسانه» و مسئول مؤسسۀ رسانه‌ای «اشراق» (مؤسسۀ طلاب مهاجرین در مشهد) در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱ ش. احمدی یکی از مؤسسان و عضو هیئت مدیرۀ مرکز هنری «رسانۀ مهر» و دبیر همایش «دین و رسانه» در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ ش در مشهد بود (احمدی، ۱۳۹۵).

در سال ۱۳۷۶ داستان «سایۀ مرگ» او در ششمین کنگرۀ شعر و قصۀ طلاب ایران رتبۀ برتر را به دست آورد. برخی آثار احمدی در نشریه‌هایِ بنیاد وحدت و هفته‌نامۀ وحدت به چاپ رسیده است (احمدی، ۱۳۹۶).

منابع: احمدی، محمدحسن. (۱۳۹۵). زندگی‌نامۀ خودنوشت محمدحسن احمدی. ارسال‌شده به دفتر دانشنامه. ۲۳ حوت ۱۳۹۵؛ احمدی، محمدحسن. (۱۳۹۶). مصاحبۀ اینترنتی پروین ولی‌زاده با محمدحسن احمدی. ۳۰ عقرب ۱۳۹۶؛ احمدی، محمدحسن. (۱۳۹۸). مصاحبۀ حضوری پروین ولی‌زاده با محمدحسن احمدی. ۱۰ قوس ۱۳۹۸؛ تنویر، محمدحلیم. (۱۳۷۸). تاریخ و روزنامه‌نگاری افغانستان. پیشاور: انستیتوت تحقیقات و بازسازی افغانستان در هالند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *