شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن

امینی، ابوذر (۱۳۶۳ ش)

فیلم‌ساز
مؤلف: محمدحسین فیاض
جلد اول، ویراست دوم

ابوذر امینی فرزند محمد یوسف امینی در سال ۱۳۶۳ ش / ۱۹۸۵ م در حصۀ اول بهسود ولایت میدان وردک به دنیا آمد. در کودکی به ایران مهاجر شد و در اواخر دهۀ هفتاد به هالند مهاجرت کرد.

از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ ش در شهر رورموند، تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان را گذراند؛ سپس وارد دانشگاه هنر آمستردام شد و تا ۱۳۸۸ ش در مقطع لیسانس در رشتۀ زیبایی‌شناسی هنرهای تجسمی درس خواند. پایان‌نامۀ وی باعنوان «کابل تهران کابل» که مستندی کوتاه دربارۀ زنان مهاجر افغانستان در ایران بود، به‌عنوان «هفت بهترین» در سطح کشور هالند شناخته شد و در جشنوارۀ فیلم آن کشور از سازمان سینمایی ملی، کارت طلایی گرفت (امینی، ۱۳۹۶).

ابوذر امینی در سال ۱۳۹۰ ش برای ادامۀ تحصیل به لندن سفر کرد و به روایتی اولین دانشجوی افغانستان در تاریخ شصت‌سالۀ دانشگاه مدرسۀ فیلم لندن شد. این مرکز سومین نهاد آموزش فیلم در رده‌بندی جهانی است که تنها در مقطع فوق‌لیسانس و دکتری دانشجو می‌پذیرد. او در سال ۱۳۹۳ ش از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. پایان‌نامۀ او شامل بحث تئوری سینمای نئورئالیسم به‌همراه ساخت فیلم کوتاه «فرشتۀ نوین» با همین سبک بود (همان).

«فرشتۀ نوین» که در کشور ترکیه ساخته شد، در بیش از سی جشنوارۀ بین‌المللی شرکت کرد و جوایز متعددی را به‌دست آورد، از جمله برندۀ بهترین فیلم علیه خشونت در جشنوارۀ بین‌الملی فیلم کوتاه تهران، بهترین فیلم کوتاه در جشنوارۀ خاورمیانۀ نوین شهر فلورانس ایتالیا و بهترین سناریو در جشنوارۀ فیلم پونه هندوستان شد.

دیگر آثار ابوذر امینی عبارت‌اند از: کردستان کجاست؟ (فیلم کوتاه داستانی، ۲۰۱۶)؛ خسوف (فیلم کوتاه داستانی، ۲۰۱۲)؛ روی خط فراموشی (فیلم نیمه بلند مستند، ۲۰۱۲)؛ و ماهی می‌داند (فیلم کوتاه داستانی، ۲۰۰۸)؛ سینماگر (فیلم بلند داستانی، ۲۰۱۸)، کابل سمفونی ویران‌شهر (فیلم بلند مستند، ۲۰۱۸) (همان).

امینی طی دو سه سال اخیر در چندین جشنوارۀ فیلم بین‌المللی شرکت کرده و در برخی از این جشنواره‌ها، به فیلم‌هایش جوایزی تعلق ‌گرفته است، از جمله بهترین هنرمند خلاق در بخش جوانان هلند (۲۰۰۸)، بهترین فیلم کوتاه در جشنوارۀ راه ابریشم کشور آیرلند (۲۰۱۵)، بهترین فیلم کوتاه در جشنوارۀ خاورمیانۀ اکنون (۲۰۱۵) (همان).

منبع: امینی، ابوذر. (۱۳۹۶). مصاحبۀ اینترنتی محمدحسین فیاض با ابوذر امینی. ۱ میزان ۱۳۹۶.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *