کتاب ها, محتوای اپلیکیشن

انسان در انگاره ‏های بشری و الگوی اسلامی

کتاب، در موضوع انسان‌شناسی
مؤلف: قربان‌علی فصیحی (غزنوی)
جلد اول، ویراست دوم

این کتاب نوشتۀ جعفر شانظری و محرم‌علی خلیلی است. آن را انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در سال ۱۳۹۲ ش منتشر کرده است، در ۲۴۶ صفحۀ قطع وزیری با شمارگان ۵۰۰ نسخه. انسان در انگاره‌های بشری و الگوی اسلامی شامل پیشگفتار، دو بخش و هشت گفتار است.

مؤلفان موضوعاتی چون «خداشناسی»، «انسان‌شناسی» و «جهان‌شناسی» را از مسائل محوری‌ بشر دانسته‌اند (شانظری و خلیلی، ۱۳۹۲: ۹) موضوع بخش اول مفاهیمی کلی مانند انسان و اسلام است که شامل‌ گفتارهای اول تا ششم است. مؤلفان در گفتار اول، به انسان در تفکر هایدگر و انسان در تفکر زیست‌نگر پرداخته‌اند؛ در گفتار دوم به‌ضرورت شناخت انسان در تفکر اسلامی و راه‌های معرفت نفس اشاره کرده‌اند؛ در گفتارهای سوم و چهارم به انسان‌شناسی در اسلام، برداشت‌های متفاوت از انسان و دوره‌های سه‌گانۀ تکامل بشری (سنت، مدرنیته و پست‌مدرن) پرداخته‌اند؛ گفتار پنجم را به دیدگاه صاحب‌نظران در ارتباط با انسان اختصاص داده‌اند؛ در گفتار ششم، کمال انسان را در اسلام و فلسفۀ غرب بررسی‌کرده‌اند.

بخش دوم در موضوع حقوق انسان، حق حیات در اعلامیۀ جهانی حقوق بشر و حق حیات در اسلام است و شامل گفتارهای هفتم و هشتم کتاب است و موضوعاتی چون مفهوم آزادی، آزادی از نگاه اندیشمندان، آزادی بیان و عقیده، آزادی مذهب و همچنین آزادی در متون اسلامی و حقوق بین‌المللی بررسی شده است.

جعفر شانظری، ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، گروه فلسفه و کلام اسلامی است. محرم‌علی خلیلی، از منطقۀ قرناله در ولسوالی ناهورِ ولایت غزنی است و ماستری فقه و معارف اسلام دارد.

منبع: شانظری، جعفر، خلیلی، محرم‌علی. (۱۳۹۲). انسان در انگاره‌های بشری و الگوی اسلامی. چاپ اول. اصفهان: جهاد دانشگاهی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *