شخصیت ها, محتوای اپلیکیشن, مشاهیر هزاره

آزاد، ریحانه(۱۳۶۱ ش)

فعال سیاسی و اجتماعی
مؤلف: محمدجواد علوی
جلد اول، ویراست دوم

ریحانه آزاد فرزند اسحاق، در سال ۱۳۶۱ ش / ۱۹۸۲م در قریۀ زردنی ولسوالی شارستان ولایت دای‌کندی به دنیا آمد. مادرش خانه‌دار و پدرش معلم است و علاوه بر معلمی، زراعت و مال‌داری نیز می‌کند. او برخلاف دیگر دختران که معمولاً به مکتب‌خانه فرستاده نمی‌شدند، نزد ملای مکتب‌خانۀ سنتی درس می‌خواند. او در سن سیزده سالگی، با پسر کاکای پدرش یک ازدواج ناموفق داشته است که ثمرۀ آن دو پسر است که  با مادرشان زندگی می‌کنند. ریحانه تحصیلاتش را در مکتب غوچان و لیسۀ سید اسماعیل بلخی ادامه داد و همزمان با نمایندگی در شورای ولایتی دای‌کندی مکتب را تا پایان صنف دوازدهم به پایان رساند. همچنین در کورس‌های آموزشی کوتاه‌مدتی شرکت کرد که سیما سمر در دای‌کندی راه‌اندازی کرده بود. او در دوران وکالت ولسی‌جرگه وارد دانشگاه خصوصی کاتب شد و لیسانس علوم سیاسی و روابط بین‌الملل را از این دانشگاه گرفت (آزاد، ۱۳۹۶).

ریحانه آزاد در سمت‌هایی چون کارمندی یوناما (دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان)، ریاست شورای زنان ولایت دای‌کندی، عضویت شورای ولایتی ولایت دای‌کندی (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸)، معاونت شورای ولایتی دای‌کندی، عضویت کمیتۀ نظارت و روابط بین‌الملل و عضویت کمیتۀ رسیدگی به امور زنان در شورای ولایتی دای‌کندی خدمت کرده است. او در سال ۱۳۸۹  ش از ولایت ارزگان کاندیدا شد و با رأی مردم این ولایت به ولسی‌جرگۀ دور شانزدهم راه یافت. او در دورۀ وکالتش در مجلس نمایندگان عضویت کمیسیون‌های مصونیت، حقوق و امتیازات وکلا، جامعۀ مدنی، حقوق بشر و امور زنان، صحت، جوانان و تربیت بدنی و امور دفاعی داشته است (وب‌سایت پارلمان افغانستان، ۱۳۹۶). این وکیل مردم ارزگان در تحولات اخیر، همسو با جنبش روشنایی یکی از منتقدان جدی دولت بوده است.

منابع: آزاد، ریحانه. (۱۳۹۶). مصاحبۀ حضوری محمدجواد علوی با ریحانه آزاد. کابل. ۶ عقرب ۱۳۹۶؛ وب‌سایت پارلمان افغانستان. (۱۳۹۶). «ولسی جرگه، زندگی‌نامۀ وکلای ولسی جرگه، ولایت ارزگان، ریحانه آزاد». wj.parliament.af.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *